Bacon syltet mørbradmed chili-tomatsalat, rucola-is og tomatbrød

Bacon syltet mørbradmed chili-tomatsalat, rucola-is og tomatbrød

Ingredienser, 10 personer

  • 900 g Svinemørbrad
  • 5 stilk Rosmarin
  • 1 tsk. Tørret timian
  • 1 tsk. Stødt koriander
  • 150 g Bacon i skiver, rå
  • 50 g Kvark 45+
  • 50 g Rucolasalat
  • 4 stk. Skalotteløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 5 stk. Tomat
  • 2 tsk. Rødvinseddike
  • 1 spsk. Rapsolie
  • 1 stk. Frisk chilipeber
  • 2 stk. Baguette

Fremgangsmåde

Læg mørbraden i et ovnfast fad, drys med rosmarin, timian og koriander, og sæt fadet i køleskabet natten over.

Skrab krydderierne af og læg bacon hen over kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen ved 90° C i 6 timer, til centrumtemperaturen er 72° C. Brun herefter kødet på begge sider ved meget kraftig varme på en stegepande i alt 1-1½ min.

Blend kvark og rucola og kom det i isterningsbakker og sæt dem i fryseren i mindst 2 timer.

Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og hak tomat i mindre tern. Bland det sammen i en skål sammen med rødvinseddike og rapsolie. Smag til med hakket frisk chilipeber, salt og peber.

Skær baguette i skiver og lun stykkerne i ovnen et par minutter. Fordel tomatsalaten på brødene.

Skær den baconsyltede mørbrad i skiver. Anret chili-tomatsalaten på et fad sammen med mørbradskiverne og tomatbrødene. Læg rucola-isen ovenpå chili-tomatsalaten.