Baconkartofler og baconfritter

Baconkartofler og baconfritter

Ingredienser, 4 personer

BACONKARTOFLER
  • 15 Små kartofler med skræl
  • 250 g Bacon i skiver
  • 15 Tandstikker
FRITUREDEJ
  • 1 spsk. Hakket, frisk chilipeber
  • 5 spsk. Hakket purløg
  • 1,5 dl Mel
  • 0,5 tsk. Bagepulver
  • 2 dl. Sødmælk
  • 1 Stort æg
  • 0,5 tsk. Cayennepeber
  • Salt
  • Friskkværnet peber
BACONFRITTER
  • 1,5 liter Fritureolie
  • 250 g Bacon i skiver (ca. 2 mm tykke)
KØKKENREDSKABER
  • Madtang med langt skaft
  • Hulske med langt skaft
  • Høj gryde, 5-7 liter
  • Grillhandsker
  • Køkkenrulle

Bacon og kartofler er som et vennepar. Den enkle kombination af kartofler og baconstrimler, bruger russerne til picnic, mens amerikanerne og englænderne anvender det til barbecue. Baconfritter af baconstykker dyppet i krydret pandekagedej og friturestegt er en snack-delikatesse.


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225º C.

BACONKARTOFLER:
Vask de små kartofler grundigt.
Vikl en skive bacon om hver kartoffel og fastgør baconskiverne med stiks/tandstikker.
Læg kartoflerne i et ildfast fad og sæt dem i ovnen til baconen er gylden og sprødstegt (ca. 20 minutter).

SERVERING:
Server baconkartoflerne som snacks.

FRITUREDEJ:
Hak chili og purløg fint.
Bland mel og bagepulver. 
Pisk melblandingen sammen med det meste af mælken, æg og cayennepeber.
Dejen skal være så tyk, at den hænger ved kødet.
Juster tykkelsen af frituredejen med mælk. Drys med salt og kværn med peber.

BACONFRITTER:
Varm fritureolien op.
Skær baconskiverne i mindre stykker, 4-5 cm lange.
Dyp baconskiverne halvt ned i frituredejen og kom dem bagefter i den varme fritureolie.
Brug en madtang til at holde baconskiverne med.
Frituresteg til dejen er gylden og baconskiverne er lysebrune og sprøde.
Tag baconfritterne op med en hulske. Læg den til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

SERVERING:
Server baconfritter som snacks.