Cassoulet med andeconfit

Cassoulet med andeconfit

Ingredients, 4 persons

BØNNER
  • 400 g Tørrede, hvide bønner
CASSOULET
  • 100 g Fersk flæskesvær
  • 200 g Svinemørbrad
  • 100 g Skalotteløg
  • 4 fed Hvidløg
  • 200 g Gulerod
  • 4 stk. Flåede tomater, modne eller fra dåse
  • 200 g Bacon i tern
  • Andefedt eller olivenolie
  • 1.5 l Urtebouillon
  • Evt. vand
  • 1 Bouquet garni (persillestilk, laurbærblad, timian bundet sammen)
ANDECONFIT & PØLSER
  • 4 stk. Andeconfit af andelår
  • Andefedt eller olivenolie
  • 150 g Små pølser med grovhakket kød (større pølser kan deles)
I OVN
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl Rasp
  • Kviste af timian
SERVERING
  • Groft landbrød

Procedure

BØNNER:
Kom bønnerne i koldt vand dagen før brug.
Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem.

CASSOULET:
Hak flæskesvær fint. 
Skær svinemørbrad i skiver. 
Pil skalotteløg. 
Pil og knus hvidløgsfed. 
Skyl, skræl gulerødder og skær dem i stykker. Hak tomater.

STEGNING AF KØD OG KOGNING AF GRØNTSAGER:
Svits hakket flæskesvær og bacontern i olivenolie eller andefedt.
Tilsæt mørbradskiver og brun dem i 5 minutter.
Tilsæt skalotteløg og hvidløg og svits til hvidløg er klare.
Tilsæt gulerodsstykker og 4 flåede tomater og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt de udvandede bønner, urtebouillon, vand og bouquet garni (persille, laurbærblad og timian bundet sammen).

Dæk med vand 3 cm over ingredienserne, kog op og skru ned til svag varme i ca. 1 /2 time til bønnerne er møre og fjern bouquet garni.

Tænd ovnen på 180° C.

ANDECONFIT & PØLSER:
Brun andeconfit og pølser i andefedt eller olivenolie.

I OVN:
Kom halvdelen af bønneblandingen i et ovnfast fad.
Læg andeconfit, pølser og mørbrad på og fordel resten af bønneblandingen over.
Drys med salt og friskkværnet peber.
Drys rasp over.
Læg kviste af timian på.

Bag cassouleten i 30-45 minutter til der dannes en tynd skorpe.
Tilsæt eventuelt mere bouillon, hvis det ser for tørt ud.

SERVERING:
Sæt det varme fad på bordet og server med groft landbrød.


Tip

ANDECONFIT AF ANDELÅR:
Ingredienser: 4 andelår, ca. 1 kg andefedt eller eventuelt ukrydret svinefedt eller evt. olie, 3 kviste timian, 2 laurbærblade, salt og friskkværnet peber.

Læg lår i et fad og drys dem med rigeligt salt.
Dæk dem til og lad dem stå i 24 timer i køleskab.
Skyl saltet af andekødet og dup det tørt.
Dæk lårene med smeltet fedtstof i en stor gryde og kom timiankviste og laurbærblade i.
Lad det simre i ca. 2 timer under låg til det er meget mørt.

Andeconfit kan holde længe, hvis det opbevares koldt eller dækket med fedt i en tætsluttende beholder.

Produkter