Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Ingredients, 4 persons

BACON
  • 300 g Bacontern
  • Olie
ÆGGE- OG OSTESAUCE
  • 3 Æg
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g Revet parmesan eller pecorino
SPAGHETTI
  • 350 g Spaghetti
  • Letsaltet vand

Carbonara stammer fra "carbonara" (italiensk for trækul, der brænder). Populært blev retten kaldt "kulminearbejder spaghetti". Retten stammer fra midten af det 20. århundrede. Sammenhængen med kullet giver peberet en særlig position i rettens sammensætning af råvarer, hvor rigeligt med peber indgår i tilberedning af pasta alla carbonara.


Procedure

BACON:
Steg bacontern sprøde på en meget varm pande i lidt olie.

ÆGGE- OG OSTESAUCE:
Pisk æg sammen og kværn med rigeligt peber.
Tilsæt friskrevet parmesan og rør det sammen.


SPAGHETTI:
Kom spaghetti i rigeligt kogende vand tilsat salt.
Kog spaghettien al dente (bidefast).

SERVERING:
Hæld vandet fra den friskkogte spaghetti og vend den med de stegte bacontern og ægge-ostesaucen.
Tilsæt eventuelt lidt kogevand fra pastaen, hvis saucen er for tør.
Server straks med friskrevet parmesan.

Produkter