Stegt kål med bacon

Stegt kål med bacon

Ingredienser, 4 personer

BACON
  • 200 g Bacon i skiver
  • Olie
  • 3 Løg
KÅL
  • 500 g Hvidkål
  • 4 spsk. Vand
  • 1 tsk. Sukker
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. Lagereddike
  • 2 spsk. Bacon stegefedt
PYNT
  • Friskkværnet peber
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle

Stegt kål med bacon er en enkel og velsmagende, populær russisk ret. Kombinationen af stegt hvidkål, den sur-søde dressing og den salte bacon går sammen i en helhed og skaber en lækker smag og dertil nem at kokkerere.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

KÅL:
Pil og hak løg.
Skyl og snit kål i strimler.

Svits hakket løg klare i bacon stegefedt på en pande.
Tilsæt snittet kål og svits ved god varme i 2 minutter.
Tilsæt vand, sukker, salt og kværn med peber og kog til kålen er sprød eller mør efter ønske, (2-4 minutter for at bevare kålens sprødhed, eller ca. 15 minutter og kålen er helt mør og blød).
Tag kålen fra varmen og vend den med lagereddike.

SERVERING:
Bræk eller skær baconskiverne i mindre stykker.
Vend kålen med baconstykker, kværn med peber og server.