Hjemmelavede kødbollerGrundopskrift på kødboller til suppe og boller i karry

Hjemmelavede kødbollerGrundopskrift på kødboller til suppe og boller i karry

Ingredients, 4 persons

  • 500 g Hakket kalv og flæsk
  • 1.5 tsk. Bordsalt
  • 1 knsp. Sort peber
  • 0.5 stk. Løg
  • 1.5 dl. Letmælk
  • 0.5 dl. Hvedemel
  • 2 stk. Æggehvide
  • 2 L. Vand
  • 2 spsk. Bordsalt

Procedure

Rør det hakkede kød ’sejt’ med salt og peber ca. 1-2 minutter.

Tilsæt fint revet løg og mælk, og rør rundt til en ensartet fars. 

Drys hvedemel i farsen, og tilsæt æggehviderne. Rør yderligere rundt, til farsen er ensartet og fast.

Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30 minutter, inden kødbollerne pocheres.

Sæt en gryde med letsaltet vand i kog. Når vandet koger, skru ned på medium varme. 

Form kødbollerne med en ske, og læg dem i gryden. Kødbollerne skal ikke koge, men pochere, dvs. koge lige under kogepunktet. Når kødbollerne stiger til vejrs og lægger sig i overfladen, er de færdige. 

Hvis man virkelig vil kræse om kødbollerne, kan der bruges fløde i stedet for mælk i farsen, og kødbollerne kan pocheres i hønsebouillon eller kalvebouillon i stedet for vand.

FRILANDSGRIS® Middagskødboller

FRILANDSGRIS® Middagskødboller

Ideelle til boller i karry - med dansk kød fra FRILANDSGRIS®

Tulip FRILANDSGRIS® Middagskødboller er lavet af kød fra FRILANDSGRIS®, som har levet et liv med krølle på halen og adgang til frisk luft. Tulip FRILANDSGRIS® Middagskødboller både ser og smager som hjemmelavede kødboller. Tulip FRILANDSGRIS® Middagskødboller er særdeles velegnede til boller i karry, som er en favorit i mange danske hjem. Køb eller lav din yndlingskarrysovs, tilsæt de optøede kødboller, så de varmes i sovsen, og servér retten med ris og evt. lidt gnavegrønt. Nemt, hurtigt og lækkert.